Hout van Kinta

Acacia hout van de Filippijnen
Oog voor producenten
Kinta werkt bij de ontwikkeling van nieuwe acaciaproducten al jaren intensief samen met kleinschalige familiebedrijven in Filippijnen. Het zijn goed georganiseerde bedrijven, met ervaren medewerkers. Ze streven naar een gezonde, creatieve en plezierige werkomgeving voor haar werknemers. Tegen een goede faire beloning.
Oog voor producten 
Kinta’s Acacia is een uiteenlopende collectie van verschillende woon-en tafelaccessoires, zoals krukjes, kandelaars, schalen, borden en snijplanken. Bij de ontwikkeling zoekt Kinta de grenzen van het materiaal op. Soms leidt dat tot ruw gekerfde of natuurlijke vormen, dan weer tot een afwerking met beits, matte of glanzende lak in effen kleurtinten. En soms wordt het hout gecombineerd met gerecycled rubber of met glas.
Oog voor materiaal
Acaciabomen zijn niet moeilijk te vinden in de Filippijnen. Overal zie je ze staan langs wegen en op onbebouwde grond. Acaciahout is een niet-inheemse hardhoutsoort. Het is mooi hout met een warme kleur. Het is duurzaam hout: de bomen groeien snel (hij bereikt zijn volle lengte in zestien jaar) en voor iedere gerooide boom wordt een nieuwe aangeplant. Het aanplanten van acaciabomen wordt gezien als een investering, die na een aantal jaren geld oplevert als het hout verkocht wordt. Het kappen, verhandel en en verwerken van de acaciabomen wordt  gecontroleerd door de overheid middels certificering. Er zijn ook delen in de stad waar geen kapvergunning wordt verleend